Het Odensehuis: dé plek voor mensen met geheugenproblemen

Openingstijden verruimd: op ma t/m vrij geopend van 10.00 tot 15.30 uur

Twee mensen zijn aan het schaken. In een andere kamer wordt muziek gemaakt. Aan tafel wordt gelachen om een grap. En in een fauteuil in de hoek leest iemand een magazine. Als je het Odensehuis in IJmuiden binnenloopt valt op hoe relaxt de sfeer is.

Het Odensehuis in IJmuiden

In de plaats Odense in Denemarken werd het eerste inloophuis in deze vorm opgericht. Net als zij bieden we mogelijkheden voor mensen in verschillende fases van hun leven. Het is een plek waar mensen met beginnende geheugenproblemen of dementie en hun naasten ongedwongen samen kunnen komen. Gewoon, voor de gezelligheid. Maar ook voor steun en advies.

Blijven deelnemen aan het maatschappelijke leven
Het doel is om mensen zo lang mogelijk deel te laten nemen aan een sociaal maatschappelijk leven. Dagelijks organiseren we verschillende activiteiten waarbij bewegen, muziek, kunst en voeding centraal staan. Het belangrijkste uitgangspunt daarbij is dat we kijken naar wat iemand zelf wil en kan.

Praktische informatie
Het Odensehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.30 uur. Neem voor de mogelijkheden en/of meer informatie contact op via (0255) 74 91 00 of odensehuis@dezorgspecialist.nl.

Lijkt het je leuk als vrijwilliger in het Odensehuis aan de slag te gaan? Neem contact op voor de mogelijkheden.